LIS1: Eirin Krüger Skaftun

Tekst: Frida Faaland
Bilde: Øystein Lysvold

Navn: Eirin Krüger Skaftun
Alder: 30 år
Universitet: Universitetet i Bergen
Sykehustjeneste: Nordlandssykehuset Vesterålen
Distriktstjeneste: Sortland kommune

Hvorfor valgte du LIS1 i Vesterålen?

Mot slutten av studiet fant jeg ut at jeg ville benytte LIS1-tiden til å utforske en ny del av landet, og bestemte meg for å flytte til Nord-Norge, en landsdel jeg kjente lite til fra før. At det ble Vesterålen skyldtes nok en kombinasjon av at det kommer opp mange forlokkende bilder når man googler «Vesterålen» og at jeg var så heldig å få tilbud om jobb her.

Hva er du fornøyd med?

Livet! Hverdagen består av en veldig fin kombinasjon av en kjekk og lærerik jobb, et godt sosialt miljø og fine opplevelser i et friluftseldorado. Jeg er også veldig fornøyd med å ha hatt sykehusåret på et lite sykehus – her får man mye ansvar, man får sett bredden i faget og man blir godt rustet til distriktsturnus.

Hva er du ikke fornøyd med?

Jeg synes LIS1-ordningen er unødvendig byråkratisk med utallige læringsmål og e-læringskurs som ikke alltid oppleves like relevante for vår kliniske hverdag. Ellers er det en ustabil vintersesong og mye dårlig vær som trekker litt ned om dagen, men satser på at det tar seg opp snart!

Hva har gjort mest inntrykk så langt?

Møter med alvorlig syke eller skadde pasienter har nok gitt noen av de sterkeste inntrykkene, og gir en påminnelse om hvor fort livet kan endre seg.

Hva er din beste erfaring som LIS-lege?

Mestringsfølelsen man får når man klarer å utføre en oppgave som er utenfor komfortsonen!

Har du gjort noen feil som andre kan lære av?

Ja, mange! Jeg har så vidt jeg vet heldigvis ikke gjort noen feil som har fått alvorlige konsekvenser for pasienter, men dette skyldes også flaks. Jeg har tenkt en del på at de gangene det går galt, er feilen som er gjort av den type feil som vi alle gjør en del av, men at det er i kombinasjon med uflaks eller uheldige omstendigheter det går galt.

Hvordan er arbeidsmiljøet på legekontoret/sykehuset?

Arbeidsmiljøet er stort sett veldig bra. Det var en fin overgang å gå fra å være student, og ofte føle seg overflødig på store sykehus, til å være en del av kollegiet og viktig for den daglige driften. På sykehuset jobber man tett sammen med kollegaer og ulike yrkesgrupper, noe jeg trivdes veldig godt med. I allmennpraksis er man jo mer alene, men heldigvis har jeg fantastiske veiledere som alltid tar seg tid til å svare på spørsmål.

Hvordan er livet utenfor legekontoret/sykehuset?

Veldig godt! Området har mye å by på hvis man er interessert i friluftsliv. Tur, ski og klatring er mine favoritter, men det er også gode muligheter for andre friluftsaktiviteter som for eksempel kajakk, jakt og fiske. Det er mange friskuser som flytter hit, så det er lett å finne turfølge! Kulturtilbudet er naturlig nok mer begrenset enn i større byer, men det er likevel muligheter for fine kulturopplevelser en gang i blant.

Hvilke egenskaper tenker du er viktig i kommunehelsetjenesten?

God kommunikasjon tror jeg er nøkkelen til suksess i allmennpraksis. I tillegg er praktisk problemløsing og evnen til å finne løsninger som fungerer for pasienten veldig viktig.

Hvor mye jobber du hver uke?

Jeg jobber vanlig arbeidsuke (mandag til fredag 08.00-15.30) og cirka tre legevakter i måneden. På sykehuset jobbet jeg mye mer – lite vaktbelastning er absolutt en fordel med allmennpraksis.

Tips til andre som skal i turnus?

Finn en venn, kollega eller veileder du kan snakke med om livet som turnuslege. Det kommer garantert til å bli utfordringer og tøffe situasjoner som det er godt å snakke med noen om!

Hva skal du gjøre etter turnustjenesten?

Foreløpig har jeg planer om noen måneders vikariat i samme kommune som jeg jobber i nå, så får vi se hvilken vei vinden blåser etter det!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s