Profiler: 0220

Tekst: Fajhar Hussain

Said Shafi Faryabi

Shafi er 25 år og studerer ved UiO på 3. året. Helt siden han var liten, var hans store drøm å bli lege. Han vokste opp under krigen i Afghanistan, og var vitne til mye sykdom og lidelse. Sykdom i nær familie gjorde spesielt stort inntrykk; Hans mor hadde brudd i begge hoftene, men fikk ikke adekvat behandling på grunn av manglende kunnskap og lite ressurser. 

Før medisinstudiet har han jobbet som tolk i to ulike språk, og han er også ferdig utdannet klinisk ernæringsfysiolog (KEF) fra UiO. I tillegg er han aktiv fotball- og basketballdommer, og under vinterhalvåret dømmer han også futsal (innendørsfotball). Samtidig jobber han som barne- og ungdomsarbeider på fritidsklubb hver fredag/lørdag, noe han har gjort siden 2007. 

Ikke nok med dette, men han er også nestleder i Muslimsk studentsamfunn. Dette er en studentorganisasjon ved UiO som holder foredrag om islam til de som ønsker å lære mer om religionen. De jobber også for at muslimske studenter ved UiO skal få tilgang til rom for å be. Som så mange andre studenter, er Shafi et skikkelig skippertaksmenneske: «Jeg har tatt skippertak siden jeg startet å studere ved UiO (2013), noe jeg sterkt fraråder alle andre, haha! Jeg har strøket et par ganger på ordinære eksamener, men med nød og neppe gikk det bra på konteeksamen.» 

  1. Har du et tips til de som går førsteåret på studiet, som du skulle ønske noen hadde fortalt deg? 

Viktigheten av et godt samhold i hele kullet, der alle er venner med hverandre og hjelper hverandre med tanke på kollokviegrupper. Det er nøkkelen til best mulig læringsutbytte både for deg og de andre i gruppen. Samtidig bør du prøve å lagesammendragskompendier der du ikke trenger å måtte lese en hel bok eller gå gjennom flere forelesninger på nytt.

  1. Hva er noe du har fått mye bruk for gjennom studietiden?

En app som jeg anbefaler på det sterkeste er Complete anatomy, der det første året koster kun 395 kr. Den er veldig god å ha i modul 2, to til tre måneder før anatomi-eksamen, og så kan man eventuelt låne bort brukeren til venner og bekjente som skal ta eksamen i anatomi senere. OBS: Husk å avbryte abonnementet innen et år er gått, ellers faktureres du 795 kr det andre året!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s