LIS1: Cathrine Gabrielsen Jensvoll

Tekst: Laila Gamst, Æsculap-ansvarlig i Nmf Tromsø
Bilde: Privat

Alder: 25 år
Universitet du studerte på: Universitetet i Tromsø
Sykehustjeneste: Nordlandssykehuset i Bodø
Distriktstjeneste: Steigen kommune

Hvorfor valgte du LIS1 i Bodø?
1: Jeg hadde på forhånd hørt veldig mye positivt om det å ha LIS1-tjeneste i Bodø. 2: Fordi jeg er oppvokst i Bodø og er særdeles hjemmekjær. Jeg har alltid hatt et ønske om å fortsette å jobbe og bo her etter endt studie i Tromsø. I tillegg gikk jeg både 5. og 6. året av medisinstudiet i Bodø, den såkalte «Bodøpakken», og kjente derfor sykehuset relativt godt.

Hva er du fornøyd med?
Veldig fornøyd med størrelsen på sykehuset! Man står sjeldent helt alene som LIS1, og det er alltid mange flinke kollegaer og spesialister man kan spørre om hjelp, samtidig som det er mulighet for å være selvstendig og få ansvar hvis man ønsker det. Man føler seg rett og slett ganske trygg. Trives også godt med å føle at man er del av et team, hvor man faktisk kan bidra med noe!

Hva er du ikke fornøyd med?
Er det lov å si at man bare er fornøyd?    

Hva har gjort inntrykk så langt?
Det har nok vært det å møte så mange syke pasienter daglig. Man blir litt ekstra minnet på hvor fort hverdagen kan bli snudd på hodet, både for pasientene selv og for deres pårørende.

Hva er din beste erfaring som LIS1?
Det å endelig kunne benytte kunnskapen sin i praksis. Og, ikke minst, følelsen man får når en pasient er fornøyd og takknemlig for hjelpen hen har fått. 

Har du gjort noen feil som andre kan lære av?
Nå har jeg ikke jobbet så lenge som LIS1, så ingen feil enda (som jeg vet om). Men jeg tror det er veldig viktig å forberede seg på at det kommer til å skje en gang i framtiden. Vi alle kommer til å gjøre feil en gang!

Hvordan er arbeidsmiljøet der du er (legekontoret/sykehuset)?
Foreløpig kan jeg bare uttale meg om medisinsk avdeling her på sykehuset, og der er det hvertfall veldig godt arbeidsmiljø! Jeg opplever at alle har en gjensidig respekt for hverandre, uavhengig av om de er sekretærer, sykepleiere, overleger eller LIS-leger. 

Hvordan er livet utenfor jobb?
Livet er bra! Selv om denne pågående pandemien forsøker å sette en liten stopper for det å være sosial. Bodø er jo en by i vekst og begynner derfor å få ganske så mange kulturtilbud, både i form av friluftsaktiviteter, kulturelle innslag og restauranter/utesteder. Også er det selvsagt MANGE fine turmuligheter i området, som vi leger/helsepersonell så ofte liker å benytte oss av!

Hvilke egenskaper tenker du er viktig i kommunehelsetjenesten?
Jeg tenker det er viktig å kunne være selvstendig og å stole på egne avgjørelser, samtidig som det er viktig å be om hjelp hvis man trenger det. «Ring en venn!»

Hvor mye jobber du hver uke?
Det varierer, men gjennomsnittlig rundt 40 timer per uke. De ukene jeg er på post/avdeling er det arbeidstid 08-16 mandag til fredag, men de ukene jeg har vakt i mottaket kan det være både under og over 40 timer.

Tips til andre som skal starte på LIS1?
Vær deg selv og gjør ditt beste! Det er lov å føle seg usikker som LIS1, og det er alltid lov å spørre om hjelp hvis det er noe man lurer på. Man er jo per definisjon «den ferskeste» legen på sykehuset. 

Hva skal du gjøre etter LIS1?
Det lurer jeg også på. Foreløpig tar jeg ett steg av gangen, og holder meg åpen for det meste.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s