Profiler: 0420

Tekst: Tuva Stranger Mjønes, redaktør
Bilder: Privat

Kaja Bankerød Allum

Kaja er 26 år ung, og studerer på sitt 6. år ved Universitetet i Pécs Medical School, helt sør i Ungarn. For øyeblikket er hun i praksis ved forskjellige sykehus på østlandet i Norge, ettersom sjetteåret i Ungarn består av obligatoriske rotasjoner av praksis på forskjellige avdelinger. Hun startet på medisinstudiet fordi hun hadde et ønske om å kunne fortsette å lære resten av livet. På fritiden liker Kaja å høre på podcast (vi har gjort en rask utregning av antall timer hørt, og tallet er overveldende! red. anm.), hekle, lese gode bøker og se på dårlige serier. I tillegg har hun en stor lidenskap for dykking, og sitter gjerne på nettet og drømmer seg bort til varmere strøk og rent blått hav. Før medisinstudiet hadde Kaja et friår, der hun jobbet på sykehjem og fikk reist jorda rundt. Kaja mener at den beste måten å bli kjent med et nytt sted på er å gå seg vill. «Til og med der man er godt kjent kan man alltid oppdage noe nytt!»  Hun elsker å vandre rundt omkring, og går selv sjeldent samme vei to dager på rad – selv ikke når hun skal frem og tilbake til universitetet.  

  1. Har du et tips til de som går førsteåret på studiet, som du skulle ønske noen hadde fortalt deg? 

Utnytt alle muligheter til å oppleve noe nytt. Dra på teater, gå på kino, reis til en ny by, snakk med mennesker fra andre land, eller bare gå en vei du ikke pleier. Dette gjelder både hvis man studerer i utlandet og i Norge. Når man studerer i utlandet er det spesielt lett å tenke at man ikke kan utnytte seg av kulturtilbud fordi det går på et annet språk, men en ballett er jo for eksempel vanligvis uten prat. 

  1. Hva er noe du har fått mye bruk for gjennom studietiden?

Jeg kjøpte et varmelaken jeg kan skru på før jeg legger meg, som varmer opp sengen. Det er nydelig å ha på vinteren. Å investere i søvn er alltid verdt det.

Ailin Brekke

Ailin studerer også ved Universitetet i Pécs i Ungarn, og er 27 år. Hun er kommet til sitt sjette år, rotasjonsåret, som hun har valgt å gjøre i Berlin der kjæresten hennes bor. Ailin startet på medisinstudiet fordi hun tror og håper at medisin aldri blir kjedelig. Før hun begynte på studiet var hun også interessert i medisin, og gikk på linjen Tekniske Allmenne Fag – Helse. Der fikk hun fagbrev som helsearbeider! I likhet med Kaja har Ailin også jobbet og reist mye, og ryktene sier at de to har opprettet en liten privat dykkerklubb sammen, som hittil kun mangler å faktisk få dratt på en tur. På fritiden liker Ailin å strikke og tegne til noe trashy reality-tv, og kan anbefale de to siste hun så; Dating behind bars og Love on the spectrum («sistnevnte er ikke fullt så trashy da,» legger hun til). I Berlin har Ailin fått øynene opp for oppdagelsesturer på sykkel, gjerne med et barstopp eller to. Hun har også et lite kulinarisk triks hun kan anbefale leserne av Æsculap – majones på Grandiosa! 

  1. Har du et tips til de som går førsteåret på studiet, som du skulle ønske noen hadde fortalt deg? 


Lag orden i hodet ved å lage planer på papir. Jeg er overhode ikke noe ordensmenneske, men å lage en studieplan, som stopper kl 20 på kvelden med pauser hver 1,5 time, er for meg beste form for stressmestring og gode søvnvaner. Ta vare på den mentale helsen din! 

  1. Hva er noe du har fått mye bruk for gjennom studietiden?

Gode venner ❤ ❤ ❤ Jeg tar vare på dem, og til gjengjeld er det mange som tar vare på meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s